Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Garnering100 g cashewnötter osaltade. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Garnering100 g cashewnötter osaltade. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Till den en alldeles ljuvlig rå version på kolasås som jag helst av allt bara vill äta med slev. Skölj sedan dem noga från blötläggningsvattnet och lägg i en mixer tillsammans med resterande ingredienser och mixa tills det blir en mjuk och krämig tjock sås
Du kanske också gillarLäckra mördegskakor medkolasås och choklad – baka med kondenserad mjölk. Mina barn har precis kommit in i en ”bakvåg”, de älskar att vara med i köket
Kolasås. Bred ut jämnt över lagret med kola och låt svalna helt och sen är de redo att serveras. Jag har valt att använda saltade cashewnötter istället för jordnötter då jag tycker man redan får så mycket smak av jordnötssmöret och cashewnötterna ger en extra smakkick till godiset
Ohoj choklad & kolasås (att ringla över). (smör & vetemjöl att bröa springformen med). Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2dl jordnötter & cashewnötter (grovhackade). 20min, ta ut den och dekorera med choklad & kolasås och servera med vispad vaniljgrädde ca
Att kokoskolasåsen är god vet jag bestämt, för jag har tjuvsmakat av den också. Jag får kort och gott återkomma lite senare under dagen med lite utförligare rapport
Det är ju så galet gott med maräng medkolasås, grädde och färska bär. Den ljuvliga kolasåsen kommer från Börslycke gård och är något jag snart kommer att sälja i min butik Annies Stuga