Karamelliserat mandelkross. En trifle med fräscha äpplen, söt kolasås, knapriga karamelliserade mandlar, mjuk och len vaniljkräm som toppas med lite hyvlad choklad och ett äppelchip
Blanda i mandeln. Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter
För att göra det spännande kom jag på idén att göra en kolasås smaksatt med sichuanpeppar och sumak. För att ge krispighet adderade jag också lite karamelliserad mandel
Kolasås. Kolasås. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en riktigt slät kolasås. Skeda upp i skålar och servera genast med kolasås och eventuellt några kakaonibs för extra crunch
Mixa sedan mandel och dadlar till en smulig massa och lägg ovanpå den skivade frukten. Till den en alldeles ljuvlig rå version på kolasås som jag helst av allt bara vill äta med slev
Mixa florsocker, mandel och espressopulver i en matberedare. Recept på kolasåsen hittar ni här. Lägg en klick kolasås på hälften av makronerna och sätt samman
Hackade nötter (till exempel mandel, valnötter och hasselnötter). Den gräddiga vita vaniljen eller den mörka fylliga chokladen i mitten som kan vara täckt med ett chokladtäcke, som får ett lyft av nötter, choklad- eller kolasås eller liknande ingrediens, får definitivt mina smaklökar att jubla
Se inlägg kolasås. Toppa kakorna med kolasås om det är den fyllningen du vill ha. Här kommer ett recept på mina nyttiga kolabiskvier och, choklad- och citronkrämsfyllning