Kolasås hjortron recept

Marängsviss med hjortron och kolasås

Marängsviss med hjortron och kolasås

6 200 g hjortron 1 msk socker Kolasås 1 dl vispgrädde 1/2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker Marängsviss 2 dl vispgrädde 2 dl matyoghurt 10 % 36 maränger (36 st motsvarar ca 100 g) 50 g mandelsplitter Lägg till i inköpslistan
Gräddyoghurt med vanilj och hjortron

Gräddyoghurt med vanilj och hjortron

vispa snabbt ihop till en kolasås. Jag tog och knåpade ihop två olika recept och fick till en egen variant på hjortrondessert
Hjortronpannacotta med lingonglass

Hjortronpannacotta med lingonglass

Mixa en halv liter gammaldags vaniljglass i en matberedare så den blir slät, rör försiktigt ner frysta lingon och kolasåsen så att det blandas lite
Hjortronsviss, smarrig dessert!

Hjortronsviss, smarrig dessert!

kolasås. Hjortronsviss. Toppa med kolasåsen och rostade mandelspån. Jag stack iväg för att jaga hjortron o ch o tredje affären hittade jag minsann ett paket, jippey

Kolasås till glass och varma bär

Servera med vaniljglass och varma bär, t ex hallon och hjortron. bär, t ex hallon och hjortron. Vispa ihop ingredienserna och koka såsen simmig, cirka 10-15 minuter
Efterrätt med skimrande hjortrontopping

Efterrätt med skimrande hjortrontopping

vispa snabbt ihop till en kolasås. Jag använde hjortron som topping men till jul är det ju passande att byta ut hjortronen mot lingon och få en härligt julröd efterrätt
Juliga desserter

Juliga desserter

vispa snabbt ihop till en kolasås. Tomtepudding med hjortron. Tillsätt hälften av hjortronen och. Tillsätt resterande hjortron och

Marängsviss med hjortron och kolasås

Ringla över kolasåsen och strö över mandelsplitter, gärna rostade vid servering. Tina hjortronen om de är frysta, strö över sockret

Lapplandsbär med kolasås

Ringla denvarma kolasåsen över bären. 100 g färska eller frysta hjortron. Tina frysta bär utspriddapå hushållspapper så att deinte blir mosiga

Cupcakesutmaning, 2 cupcakesrecept & 6 frostingar

De fick smaksätta cupcakesen med frysta bär, philadelphiakräm, hackad choklad med smak, chokladknappar i ljus-, mörk- och vit choklad, godis i form av geléhallon, dumle och smarties, lakritsgranulat, dulce de leche (kolasås), nötter, mandlar ja