Den blev helt magiskt god med äpplen, hackad Daim, smörkolasås och smuldeg. Receptet kan tyckas lite omständigt då det är många moment, men de båda degarna och smörkolasåsen går att förbereda och ha färdiga i kylen om man vill det
Min mamma är helt galen i kolasås, blir hon sötsugen kan hon ställa sig och vispa grädda och sen hälla köpt kolasås över det men bäst tycker hon det är när jag kokar ihop en så en självklar ingrediens i födelsedagstårtan till henne var kola
Bred kolasåsen över mandelbottnen. Flagad mörk choklad eller daim. Strö över flagad choklad eller daim. En söt och smarrig naturligt glutenfri kolatårta som är enkel att baka men svår att få nog av
Servera i strut eller bägare och det kan även vara gott med lite choklad- eller kolasås till. Daim ihop med glass är en favorit för många och här har jag gjort en egen daimglass
Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen. Strö över hackad Daim. Ingredienser (Ca 12 bitar) Botten 250 g Digestivekex 100 g smör, smält Fyllning 1 burk karamelliserad mjölk (kokad och klar) ca 3 bananer 5 dl vispgrädde Garnering 1 pkt dubbeldaim Gör så här1. 1 pkt dubbeldaim
Grovhacka Daimen och strö den över kakan medan den är ljummen. ( Dubbla mängden om du vill ha mycket kolasås, lägg på 5 min på gräddningen då). 2 1/2 pkt dubbel Daim, grovhackade. 2 1/2 pkt dubbel Daim, grovhackade
Dekorera eventuellt med daimströssel och kolasås. kolasås. Mammas recept använder mandelbotten till den här tårtan, men jag gick steget längre och gjorde en botten av daimbollssmet