Rör det mjuka smöret smidigt med socker, kolasås, det bryntasmöret, kakao och vaniljpulver. Jag hade lite kolasås kvar i en burk och då fick jag för mig att smakförstärka mina chokladbollar med den
Jag har tidigare provat att göra fyllningen av Dulce De Leche och senare av en farinkolasås, här provar jag att göra en kolasås av godiskolor och farinsocker bla
Värm kolasåsen så att den är rinnande, och häll den sedan över jordnötterna och pajbotten. Bryn smöret i en liten gryta tills det får en gyllenbrun färg och en nötig doft
Ja jag pysslar ju också en del ibland, men mest av allt lagar jag ju mat och bakar och är det något jag älskar både runt jul men också året runt så är det smörkola, karamell och kolasås i alla dess former
Kolasåsen. Lägg ned nötter och rör om hela tiden, nötterna ska bli lite brynta med inte för mörka. Lägg smöret i en liten kastrull, häll på kakaon och värm på låg värme och under omrörning tills smöret smälter och blandas med kakaon
Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen, annars kan det låta POFF och man får torka kolasås från kökstaket
Ringla över kolasåsen. Tärna och lägg ner smöret. kolasås. Smör. Smör. Smöra och bröa en springform med 24 cm diameter. Ugnsbaka mandelkakan i cirka 20 minuter, tills den har fått en lätt brynt färg
Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och likna kolasås. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak