Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Så det blev en kladdkaka som grund och sedan kanderade nötter som kokats ihop i en kolasås. Häll kolasåsen över kladdkakan och rör runt lite försiktigt, så det mixas lite
Bre kolasåsen över och toppa med hallon (eller som i vårt fall en blandning av hallon och blåbär). Principen är enkel, börja med att koka en burk sötad kondenserad mjölk tills den blir som kolasås
Min mamma är helt galen i kolasås, blir hon sötsugen kan hon ställa sig och vispa grädda och sen hälla köpt kolasås över det men bäst tycker hon det är när jag kokar ihop en så en självklar ingrediens i födelsedagstårtan till henne var kola
Dessutom skulle man kunna toppa det med kolasås, chokladsås, maräng och så vidare. Toppa pajen med bär, blåbär, smultron eller andra valfria bär eller varför inte frukt
Låt svalna något och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller kolasås. Plockade ett gäng blåbär förra helgen så en enkel smulpaj fick bli söndagkvällens kvällsfika
Eftersom jag redan hade en sats kolasås i kylen fick den toppa mina cupcakes. Sommarens delikata och förfinade bär och blommor byts ut mot mer rejäla bakverk och ingredienser som äpplen, björnbär, pumpa, lingon, blåbär, päron och choklad