Servera med vispad grädde eller vaniljglass. 5 tsk Kanel. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant. Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar. 5 tsk Kanel
Blanda mjölmix och kanelmed varandra och häll i havregrynssmeten. Något bär med lite friskhet i sig. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Kanel och salt. Vi är inte så förtjusta i julmat i vår familj, så vi lagar oftast annan god mat, med lite julinspiration, istället för att ha ett traditionellt julbord
Blanda mjöl medkanel och ingefära, rör sedan ner i smöret och blanda snabbt ihop till den deg. Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak
Kolapajmed äpplen. Och vad passar bättre till småländska vinteräpplen än vanilj och kanel. Efter att jag fick en riktig dunderleverans med äpplen från Småland häromveckan (Ingrid Marie från morfar, James Gréve från mamma och någon okänd, väldigt syrlig och god sort från grannen) gjorde jag en helt fantastiskt god och enkel äppelvariant
Ta av kolan från värmen och rör ner smör och kanel. Jag hade bakat en hel massa godsaker, bland annat en otroligt god kolapaj om jag får säga det själv