Kolapaj med kanel recept

Börje Salmings kolapaj med lingon och kanel

Börje Salmings kolapaj med lingon och kanel

Servera med vispad grädde eller vaniljglass. 5 tsk Kanel. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant. Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar. 5 tsk Kanel
Kolapaj utan gluten, mjölk och ägg

Kolapaj utan gluten, mjölk och ägg

Blanda mjölmix och kanelmed varandra och häll i havregrynssmeten. Något bär med lite friskhet i sig. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

8 Pajdeg 125 g smör 1 dl socker 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk kanel Kolafyllning 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 1 1/2 tsk vaniljsocker 75 g smör 1/2 tsk flingsalt Till servering 2 dl crème fraiche (34 %) 3 dl repade röda vinbär eller lingon kanel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Himmelsk kolapaj med äpple och presentpraliner

Himmelsk kolapaj med äpple och presentpraliner

Kanel och salt. Vi är inte så förtjusta i julmat i vår familj, så vi lagar oftast annan god mat, med lite julinspiration, istället för att ha ett traditionellt julbord
Salt kolapaj med björnbär och vita vinbär

Salt kolapaj med björnbär och vita vinbär

Blanda mjöl medkanel och ingefära, rör sedan ner i smöret och blanda snabbt ihop till den deg. Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak
Kolapaj med vinbär och havssalt

Kolapaj med vinbär och havssalt

Lägg upp i en skål och pudra medkanel. Blanda mjöl och kanel och häll ner i havregrynsmixen. Blanda med socker och havregryn
Kolapaj med bourbon och röda vinbär

Kolapaj med bourbon och röda vinbär

pajdeg125 g smör 1 dl strösocker 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk malen kanel. 3-4 dl röda vinbär. pajdeg125 g smör 1 dl strösocker 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk malen kanel
Trifle med äpplen och vanilj

Trifle med äpplen och vanilj

Kolapajmed äpplen. Och vad passar bättre till småländska vinteräpplen än vanilj och kanel. Efter att jag fick en riktig dunderleverans med äpplen från Småland häromveckan (Ingrid Marie från morfar, James Gréve från mamma och någon okänd, väldigt syrlig och god sort från grannen) gjorde jag en helt fantastiskt god och enkel äppelvariant
Kolapaj med lingon och kanel

Kolapaj med lingon och kanel

Syrliga lingon och söt kola är en perfekt kombination i den här utsökta dessertpajen från kokboken "Vilt med Salming"
…nöt och kolapaj.

…nöt och kolapaj.

Den här goda pajen hade jag med mig till ett glöggmingel i helgen. Kanske hade det varit gott att ha i lite kanel i kolan för ytterligare julighet
Lingon- och kolapaj

Lingon- och kolapaj

Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt medkanel. Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa
Lingon- och kolapaj

Lingon- och kolapaj

Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt medkanel. Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa

Lingon- och kolapaj

Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt medkanel. Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa

Kolapaj med lingon

Ta av kolan från värmen och rör ner smör och kanel. Jag hade bakat en hel massa godsaker, bland annat en  otroligt god kolapaj om jag får säga det själv