Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan medbär efter smak. Ja, och så valde jag att servera den med grädde utvispad med turkisk yoghurt för extra syra
Avsluta med att fördela bären överst. Ja,alltså att baka dem är inte problemet utan snarare att när man väl ska äta efterrätten så är man så mätt av maten att man inte orkar med den också
Egentligen hade jag tänkt göra kolapaj, men det får bli en annan gång. hallon eller andra bär, kokosblomsflorsocker, vispad grädde, citron/limeskivor, eller vad du har lust medLägg först i cornflakes i matberedaren, och mixa några sekunder bara
Kolapajmed röda vinbär till Kerstin. Idag kommer Kung Carl XVI Gustaf till Falkenberg med anledning av att Hertingforsen i centrala Falkenberg ska invigas
Idag har jag gjort en remake av den gamla klassikern salt kolapajmed lingon. En nästan raw chokladkolakaka med lingon (eller röda vinbär för utlandssvenskar som suktar)
Det lutar åt vit chokladcheesecake eller kanske choklad och kolapajmed jordgubbar till. När min kära make fyllde år i slutet på maj så hade jag bakat just en mazarintårta och ovanpå garnerat med vispad grädde blandad med lemoncurd och en massa färska bär
Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsocker. Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet
Kolapajmedvinbär. En söt kolapaj att matcha de syrliga bären kändes helt rätt. Dekorera pajen med cirka en halvliter vinbär (eller andra bär, hallon borde vara fantastiskt gott)