Avsluta med att fördela bären överst. n lingon och kolapaj. Och är man inte förtjust i lingon så går det också alldeles utmärkt att byta ut det mot hallon eller liknande istället
I ursprungsreceptet är det lingon eller röda vinbär. Något bär med lite friskhet i sig. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
En söt kolapaj toppad med syrliga lingon (och håll er till svenska frysta bär). Kolapaj med lingon (10–12 bitar, 1 timme + tid att stelna) 150 g rumstempererat smör 2 dl havregryn 2 1/2 dl vetemjöl 2 msk strösocker Fyllning
hallon, lingon, tranbär) Beskrivning Smält smöret till pajdegen. Servera kolapaj med röda vinbär till. Så här mitt i vintern kan det vara svårt att få tag i bär, även frysta bär, om du inte tillhör de med bärbuskar som är duktig på att frysa in i små burkar