Servera med t ex mjölkfri vaniljsglass, flädersorbet eller om du tål mjölk, vispad créme fraiche. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Från Göteborgs matbloggsgäng infann sig förutom jag själv och värden Åsa, även Beata med en härlig kolapaj med lingon och kanelpudrad crème fraiche och Rebecka som hade snott ihop saltrostade mandlar som tyvärr inte fastnade på bild
Rabarberpaj, äpplepaj, kolapaj. 1 burk creme fraiche. 1 burk creme fraiche. Den här fredagen bjuder jag på ett recept som jag nog bloggat om minst en gång förut, förmodligen två
Bara för dig Doris kommer nu receptet på den beryktade kolapajen. Inget för folk som inte tål söta saker, vilket brukar inkludera mig men tillsammans med en klick fräsch creme fraiche blev det en fin balans mellan sött och syrligt
Vispa crème fraichen med elvisp tills den blivit fast. Servera med crème fraichen. Till servering2 dl crème fraiche (34 %)3 dl repade röda vinbär eller lingonkanel
Chokladkolapaj med lingon, citronpaj med granatäpple, chokladmousse med lingon eller annat, hemmagjord nyponsoppa med mandelbiskvier och grädde, chokladfondant med tillbehör