Det receptet kommer jag inte ens lägga ut för det blev INTE bra, inte ens gott. I går kväll, lite väl sent kom jag på att jag skulle testa Leilas kolapaj med pecannötter
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Ett riktigt gott baktips såhär inför helgen, en underbart god kolapaj med valnötter på
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta tills degen precis går ihop. 75 g kallt smör2 dl vetemjöl2 msk florsocker1 ägg1 tsk kallt vattenNyp ihop tärnat,kallt smör med vetemjöl och florsocker. 1 ägg
Lägg den kallt en stund. Vispa ägg, sirap, socker och vaniljsocker pösigt. Smält chokladen över vattenbad eller på svag värme i micron och blanda ner den i äggsmeten
Tillsätt ägget och blanda till en homogen deg. Blanda smält choklad och äggsmeten. Vispa ägg, äggulor och råsocker med elvisp i 10 minuter tills det är vitt och pösigt och lämnar spår när man tar upp visparna. 1 ägg. 2 hela ägg. 2 äggulor
Egentligen hade jag tänkt göra kolapaj, men det får bli en annan gång. hallon eller andra bär, kokosblomsflorsocker, vispad grädde, citron/limeskivor, eller vad du har lust medLägg först i cornflakes i matberedaren, och mixa några sekunder bara
Från Göteborgs matbloggsgäng infann sig förutom jag själv och värden Åsa, även Beata med en härlig kolapaj med lingon och kanelpudrad crème fraiche och Rebecka som hade snott ihop saltrostade mandlar som tyvärr inte fastnade på bild