Häll upp kolan i små kolaformar. Vad är jul utan julkola. Det är inte en riktig jul. Så här ska ni få ett recept på en underbar julkola som är ett måste till julgodisbordet
Återkommer inom kort med galet goda kolaformar med jordnötter. Nougatfyllda snittar. Hallå. Kola snittar är ju hur goda som helst så ni kan ju tänka er hur gott det blir när man fyller med dubbelnougat
Kolaformar ca 40 st. Kolaformar ca 40 st 1 ägg 3 dl socker. Dessa kakor är riktiga kaloribomber, men eftersom man inte äter så mycket annat i påsk passar de utmärkt till fikat
Hemkokt kola med cognac, kanel och nejlikaca 45 stycken 2,5 dl vispgrädde1,5 dl ljus sirap2dl strösocker0,5 dl cognac2 msk vaniljsocker1 st hel kanelstång1 påse hela nejlikor Gör så härKoka upp alla ingredienserna i en kastrullLåt stå och dra i 30-40 minuterSila bort kryddorna och koka kolasmetenGör ett kolaprov genom att hälla lite smet i kallt vattenDet ska då gå att forma till en kulaKonsistensen går också att kontrollera med hjälp av en sockertermometer, kolan är färdig vid 130 graderHäll upp i ett bläck eller i små kolaformar efter eget tyckeLåt stelna i rumstemperatur till nästa dagFörvara kolan i kylen Mormors kola med nötter Visste ni att vi svenskar äter mest godis i hela världen
Placera dem i små pappers kolaformar eller silikonformar, toppa kakorna med frukten och det övriga som ska vara till ditt val av smaksättning, tryck eventullet ner med ett finger för att placera toppingen (om det behövs)
Mördeg. Allt blandas och degen skäres i fyra delar. Forma varje del till en rulle och skär i 12 bitar. Rulla vare bit till en boll och lägg i en aluminiumform och platta till