La ihop tårtbotten med hallonmousse och kolagrädde. Bakade tårtbotten. Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Kola, salt och choklad i absurda mängder. Smaka av och tillsätt ev mer kola, salt eller mer vanilj. För kolasås kokar jag mina burkar i ca 1-1½ timme, för fastare kolasås (väldigt trög men fortfarande lite flytande) ca 2 timmar och för en fastare kolakonsistens som inte rinner utan är bredbar så kokar jag mina burkar i mellan 3½-4 timmar. Smöra och mjöla fyra formar som är ca 15 cm i diameter (samt en som är 20 cm i diameter för det blir smet över till antingen ytterligare en större tårtbotten eller ett gäng cupcakes)
Kolasmörkräm som ja toppade med mörk chokladganache för att bryta av lite. Denna tårtbotten blev nog den saftigaste jag ätit,jordgubbsmoussen var god & söt
Perfekt blandning av fräscha bär och söt kolagräde. Kolagrädde. Vispa grädden härt och rör i kolan. Täck hela tårtan med kolagrädde och toppa med färska bär
I första lagret är en lite salt kolasås och antingen bananmos eller vaniljkräm. Tårtbotten. Tårta brukar vi täcka med grädde och garnera med kanderadenötter, nutella och kolasås
Ren choklad som inte innehåller kola går utmärkt att smälta även om man. Detta är en ljus tårtbotten fylld med mjölkchokladfluff och gelehallonfluff och ovanpå ville han ha choklad så det fick bli lite Smarties
Jag hade svårt för att bestämma smak på tårtan, men efter att ha gått fram och tillbaka bland butikshyllorna en stund bestämde jag mig för att testa päron och kola