Dunka formen lite lätt mot underlaget för att bli av med luftbubblor och låt kolan svalna en aning. Coca-cola är inte bara gott att dricka det är också gott att göra kola på tro det eller ej
Som vanligt när det gäller cookies så är det viktigt att hålla koll på tiden – det är ofta svårt att se om kakor av det här slaget är färdiga bara genom att titta på dom, dom blir lätt för gräddade och därmed alldeles för hårda
Strö på flingsalt. 1flingsalt till topping1. 120 grader eller kulprovet om du vill ha mjuk kola, 140 grader blir hård kola. TipsSmaksätt kolan genom att låta en delad, urskrapad vaniljstång eller 1 tsk ingefära koka medkolasmeten
Häll i kolasmeten och strö över vallmofrön. Rör om med en visp mellan varven. Skär kolan i fina bitar. Koka samtidigt sockret och glykosen tillsammans med vattnet på medelvärme i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på 190–200 grader och har fått en lite mörkare gyllenbrun färg (se nedan). Klä en form som är cirka 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 6 timmar för att stelna. 1 tsk flingsalt
Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Idén till det här receptet fick Johanna Westman efter att hon köpt just chokladdoppad lakritskola på Chokladfabriken i Stockholm
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år medflingsalt. Det som var lite speciellt medkolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt