Blanda äppelcidervinäger, honung, olja, salt och peppar och rör ner i det kokta matvetet. Toppa med rödbetor, sockerärtor, fetaosten i bitar och basilika
Då har jag först ruccolasallad, sockerärtorna, tomaterna, sedan varvade jag linser, lök och rödbetor, sist hade jag haricot verts och några få ruccolablad
Rödbetor. Syrlig ångkokt torsk med rosmarin, rotfrukter och vitlöksstekta sockerärtor. Börja med att skära rödbetor och morötterna som du sedan kokar på svag värme i några minuter så de mjuknar något
Ta sedan bort skalet och dela rödbetorna i lagom stora bitar. Har inga mått men det jag hade i var avokado, citronsaft, lite cashewnötter, sockerärtor, olivolja, salt och peppar
Koka rödbetorna mjuka. Skär rödbetorna i klyftor. 2 färska rödbetor1 ask sockerärter, 150 g1 burk matvete1 påse babyspenat2 msk färskpressad limejuiceGÖR SÅ HÄR. Fräs sockerärter och rödbetor i olivolja ca 2 min
(använder förresten samma utrustning när jag ångkokar, men då tar jag bara lite vatten på botten och låter locket stanna på tills grönsakerna är kokta av ångan – inte för länge, ju längre koktid desto fler vitaminer går förlorade
Koktarödbetor (9,8 kolhydrater per 100 gram och säkert mer om de är kokta. ) med fetaost (1,8 gram/100gram), sockerärtor (4,3 gram/100gram) med mozzarella (0gram enligt min app
Den enda dagen denna vecka det inte var ramslök inblandat var i tisdags då vi malde färs på högrevet i kylen och blandade ut den med rödbetor, kapris och en härlig klick fransk senap, givetvis blev resultatet Biff Lindström