Koka rödbetorna, skala under rinnande kallt vatten. Fördela resten av ingredienserna över, avsluta med att krossa valnötterna i handen och strössla över
Tvätta rödbetorna och dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Lägg rödbetskivor ovanpå osten och strö över nötterna. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, tiden varierar och det kan ta upp emot en timme
Tärna återstående ost grovt. Låt rödbetorna svalna något innan du skalar dem med händerna. Häll rödbetorna ner i grädden och rör om så att grädden blir vackert rosa
Smula över osten. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet. 150 g rödbetor. 50 g Arla Apetina® vitost