Skär de koktarödbetorna i bitar och tryck ner en i varje form. Jag kommer att publicera ett recept i veckan och först ut är frasiga filodegsknyten med karamelliserat bacon, chevréost och rödbetor
Bland annat ugnrostad potatis med vitlök, olivolja och rosmarin, rårakor med bacon och rårörda lingon, potatissallad med ruccola, fetaost och körsbärstomater och så denna
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)koktarödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Lägg babyspenaten på ett stort fat och strö över den kokta quinoan. Fördela kycklingen över fatet och toppa med bacon, getost bruten i bitar samt pinjenötter
Vissa smakkombinationer blir aldrig fel - ett sådant exempel är rödbetor och chèvre. En sak till, som passar perfekt tillsammans med betor och chèvre, är bacon
Lägg kycklingbitarna på salladen, toppa med bacon och smulad mozzarella. Ingredienser1 kg färska rödbetor. 1 pkt bacon. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 1 kg färska rödbetor. 1 pkt bacon
Rödbetsgratäng med bacon- och valnötsströssel är en riktig höjdare, som jag gärna tipsar om igen. Idag tänkte jag tipsa om två goda recept med rödbetor
Smörslungade rödbetor. Bacon- och kaprisströssel. Smörslungade rödbetor. 4 rödbetor ca 100 g/st, smör, finhackad dill, flingsalt. 2 pkt bacon, kapris i den mängd man vill ha. 4 rödbetor ca. 2 pkt bacon