En väldigt god variant av koktamusslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj musslorna väl i vatten. Fräs löken mjuk i olja. Koka musslorna tills de öppnar sig (Kasta bort de musslor som inte öppnar sig)
Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Skär alla grönsaker och lök i små bitar. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Finhacka vitlöken. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig