Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Rulla sedan bitarna till längder och forma dem som kringlor. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
Yes, chipotle i den limesyrliga soppan och jalapeños i de cheddarfyllda brödkringlorna. Inspirationen till de schyssta kringlorna kommer från grymma Sofie Lundberg som driver bloggen Foodstories
. Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda. Inte. Nä, tänkte väl det. Själv stod jag för en vecka sedan och doppade bretzels för glatta livet, lite sådär casual en onsdagkväll i januari
Pepparkakor (Pretentiösa pepparkakor, 2/12 2009), kringlor (Mormors kringlor ( 22/12 2009) och klenäter (Fröjdefullt friterat 5/ 12 2010) är lika självklara inför min jul som saffransbullar är inför andras
Jag råkade ha lite salta kringlor hemma så de fick pryda tårtan. Flyttgröt känns ju ganska trist att ge bort så när min kära Elsa flyttade ihop med sin Hannes bestämde jag mig att istället ge de en tårta med en grött-tvist