Koktakikärtor. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar att koka mina själv
Kycklingen bytte jag ut mot kikärtor och jordnötssmöret mot tahina. Om du använder konserverade kikärtor ska de helst hällas av i durkslag, spolas med kallt och rinna av ordentligt innan de används
Ha i alla resterande ingredienser utom saltet och svartpepparn (häll av konserverade kikärtor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Rostade kikärtor är ett populärt alternativ till andra snacks. Om man söker på rostade kikärtor på google så kommer det upp massor med recept på olika varianter
2 dl kokta kikärter. Skär pannbiffarna i 4 delar. Stek dem i en stor stekpanna i några minuter. Stek kikärter och övriga ingredienser utom harissa med pannbiffarna i några minuter
Tänkte tipsa om mina favoriter nämligen kikärtor med vitlök och persilja, så gott och nyttigt. Ca 400-500g koktakikärtor Några matskedar god olivolja Hackad färsk persilja Ca 1 klyfta riven vitlök Salt efter smak Gör så här. )Kram Ca 400-500g koktakikärtor