Kokta gratinerade musslor recept

Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Borsta och skölj musslorna. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Ta loss musslorna och lägg dom i ena skalhalvan
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem. Koka musslorna ordentligt på hög värme i ca 4 min tills alla öppnat sig
Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerademusslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers. Skölj musslorna och kasta de som är skadade eller inte öppnar sig när du knackar dem mot diskbänken
Gratinerade kokta grönmusslor

Gratinerade kokta grönmusslor

Droppa lite citron över musslorna, krydda ev, Strö över riven ost och sist lite ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen 250 grader i 10 minuter
gratinerade musslor

gratinerade musslor

Gratineradeblåmusslor. Ofta undrar jag varför man inte kan köpa blåmusslor i lösvikt, måste ju alltid köpa ett kilo
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under. Kasta skadade musslor eller de musslor som inte öppnat sig
Recept: gratinerade musslor – två varianter

Recept: gratinerade musslor – två varianter

Det är verkligen jättegott med gratinerademusslor (precis som gratinerade ostron) och väldigt enkelt att göra, men känns ändå lyxigt på något sätt
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

Jag hittade de här bilderna i datorn, vitlöksgratinerademusslor. Koka musslorna -hur du gör beskriver jag här
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Halstrade kammusslor med het olja. Torka av kammusslorna med hushållspapper. och ös musslorna. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna