Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Smula osten och strö över rödbetorna. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbetor
Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Strö osten över rödbetorna. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbeta
Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färskarödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färskarödbetor
Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färskarödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)