Kokta blåmusslor recept

Kokta blåmusslor

1 kg blåmusslor , Säljs ofta i nät om 1 kg. 1. Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak

Mustiga Blåmusslor kokat i stout

skölj Blåmusslorna kallt under kranen och skrapa bort allt som inte tillhör musslan själv dvs. 1 förpackning blåmusslor med skal , så färska som möjligt
Kokta blåmusslor med saffran och curry

Kokta blåmusslor med saffran och curry

1 nät (1 kg) blåmusslor. Koka musslorna enligt grundreceptet, men tillsätt citrongräs, ingefära, saffran och curry när du fräser musslorna
Kokta musslor

Kokta musslor

I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta kokta musslor med aioli och sötpotatispommes
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Blåmusslor - enkelt och festligt

Blåmusslor - enkelt och festligt

Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Musslor med vitt vin och grädde1 nät blåmusslor1/2 medelstor gul lök4 vitlöksklyftor1/4 röd chili3dl torrt vitt vin (som du gillar)1dl grädde 100g smör1/2 dl hackad persilja1/2 dl hackad gräslökpeppar Skölj och putsa musslorna. 1 nät blåmusslor
Saffranskokta blåmusslor med koriander och chiliailoi

Saffranskokta blåmusslor med koriander och chiliailoi

Jätteenkelt och jättegott och jättefestligt och jätteimpande. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Blåmusslor i tomatsås

Blåmusslor i tomatsås

Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. 1 kg färska blåmusslor. 1 kg färska blåmusslor
Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Vitlöksgratinerade Blåmusslor

1 kg färska el frysta blåmusslor. 1 kg färska el frysta blåmusslor. 1 kg färska el frysta blåmusslor. 1 kg färska el frysta blåmusslor
Blåmusslor med gremolatasmör

Blåmusslor med gremolatasmör

1 kg blåmusslor. 1 kg blåmusslor. Till musselkoket. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

1 kg blåmusslor / 1 liten gul lök / 1 vitlöksklyfta / 50 g smör / 4 dl torrt vitt vin / svartpeppar från kvarn. 1 kg blåmusslor
Blåmusslor och linguine med tomat, chili och canellinibönor

Blåmusslor och linguine med tomat, chili och canellinibönor

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag. Ett nät med blåmusslor är oftast prisvärt och i det här fallet resulterade detta inköp i upptäckten och omarbetningen av ett trevligt recept från Bon Appetit, och i förlängningen en väldigt god måltid
Musslor kokta i stout

Musslor kokta i stout

Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslorkokta i stout
Kokta musslor

Kokta musslor

Släng musslor som är öppna när de är okokta (de är då döda). 1 kg blåmusslor. Rensa musslorna. Skär bort ev
Champagnebräserade blåmusslor

Champagnebräserade blåmusslor

Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta spagettin. 1 kg färska blåmusslor. Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten