Sedan är det kokt färsk torskrom från Atlanten. SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Skala och bryn löken, tillsätt lök och champinjoner efter drygt halva koktiden. Servera med kokt/pressad potatis, smörstekta brödskivor (ta rostbröd som du delar i mitten till två trekanten, stek dem hastigt i lite smör)
Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis. 1 kg benfri högrev, bog eller ytterlår, 3 msk smör, salt och peppar, 10 kryddpepparkorn, 2 lagerblad, ca 4 dl vatten, 2 msk kalvfond, 4 morötter, 2 gula lökar, 2 msk vetemjöl. Lägg över i grytan efter 30 minuters koktid
Servera med kokt potatis, kokta grönsaker och rödbetor. Hittade en fin bit ytterlår i affären i fredags och fick genom Buzzador testa Arlas nya Syrad grädde, så detta fick bli kalops
Kokt potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Kokt potatis, pressgurka, rårörda lingon eller rödvinbärsgelé och ärtskott. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca