Lägg i den sköljda tungan i en gryta med vatten och salt som täcker tungan. Tag upp tungan, gör en skåra i skinnet och drag av det medan tungan är varm
På detta sätt blir den lagom kokt och har fortfarande kvar sin krispighet. Med två tunga kassar innehållande lunch och middagsmat traskade jag självsäkert ned mot fiskbutiken som självklart inte låg så nära som jag kom ihåg
Serveras här med kokt potatis och hemgjord dansk remouladsås *tungan hänger utanför*. Kokt potatis. Rör ihop och servera tillsammans med fisken och kokt potatis
Det är en del logistik att få ihop med grönsakerna som rostas i ugnen och sedan ska blandas med den kokta pastan och saffransgrädden samtidigt som köttet helst ska vara helt nystekt
Trevlig tisdag på er och låt inte det gråa vädret tunga ner er. 1 ask vindruvor4 port kokt quinoa250g ruccola250 g fetaostlite olivoljasaltsvartpepparKoka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. 4 port kokt quinoa
Inget långkok med tunga smaker men perfekt en vardagskväll efter jobbet. Koka på medelvärme med locket på glänt i ca 20min eller tills potatisen är kokt. Låt allt koka på medelvärme i ca 15-20 min tills potatisen är kokt
Tant Therese har kokt marmeladgodis. Jag har tittat på ett par avsnitt av Sunes jul (bästa julkalendern ever) och börjat ta till det tunga artilleriet genom att ”bjuda in” Ernst i köket
En klick Salsa Verde är också god att vända ner i nykokt färskpotatis. Pico de Gallo betyder tuppens näbb, för precis så ska den kännas på tungan, dvs som små chilistarka tuppbett
Ikväll efter ett hårt pass på trainern så svängde vi ihop tomatsåsen och kokte gnocchin. YOU MIGHT ALSO LIKE Smoothie Bowl in a jar 9 mars, 2017 Snabbaste glassen 2 mars, 2017 Din kropp trenger potater och tunga vikter 24 februari, 2017 Spring Rolls 21 februari, 2017 raw saffransbollar 19 december, 2016
Denna härligt gula skapelse kokte fru M tidigare i höst och de två burkarna gick åt i ett nafs, det visade sej nämligen att ingefärsmarmelad passade väldigt bra till ost och just ost äts det en hel del i det Mårtenssonska hemmet
Servera med kokt potatis. Min absoluta favoriträtt med kastanj är ett recept på fläskkött jag fick av min franska "fröken" som höll matlagningskurser på 70-talet i Engelbrechtskolans lite unkiga hemkunskapsräjonger (där vi också lärde oss uppskatta tunga, hjärna och bräss- allt tillagat under madames vakande ögon och absolut förbud mot att tala svenska
Den är så enkel att göra att man inte tjänar något på att förbereda dagen innan, men har man fått kokt pasta över från första tillagningen kan man värma den när man kokar ny pasta genom att bara lägga med den kokta pastan en sista halv minut i det kokande vattnet, så blir den som nykokt (många restauranger använder sig av det knepet, de har färdigkokt pasta som de värmer i kokande vatten så att maten kan serveras snabbt)