Kokt torsk med äggsås recept

0 Spara
Kokt torsk i äggsås - en klassiker!

Kokt torsk i äggsås - en klassiker!

Serveras till kokt potatis. Krydda och lägg i torsk och ägg.  600 gr torskfilé1 gul lök i klyftor1 tsk saltnågra vitpepparkornvatten sådet täcker fiskenKoka upp vatten med lök salt och vitpeppar och lägg i fisken i portionsbitar och sjud i 5 minuter eller tills fisken är klar. 600 gr torskfilé
18 Spara
Stekt torsk med äggsås och färskpotatis

Stekt torsk med äggsås och färskpotatis

Servera till stekt torsk och kokt potatis. Stekt torsk med äggsås och färskpotatis. Torsk med äggsås har inte jag ätit på säkert 20 år och när man har sett rätten ute på restauranger ser det inte så himla gott ut men jag bestämde mig för att testa att laga det hemma till middag och det blev riktigt bra faktiskt
1 Spara
Äggsås

Äggsås

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF
1 Spara
Kokt Torsk med Äggsås

Kokt Torsk med Äggsås

Servera hela köret med kokta putäter. )Ingredienser400g Torskblock1 lökklyfta7 dl vatten 5 svartpepparkorn1 tsk saltDillSås 5 hårdkokta hackade äggBuljongen från fiskkoket 1-2 dl mjölk2-3 msk smör/margarin2-3 msk mjölsaltGör så här1. Tina torskblocket så att det fortfarande är lite småfruset men går att skära i och skär det i ca 8 bitar. 5 hårdkokta hackade ägg
1 Spara
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Kokt potatis som tillbehör ser man sällan på denna bloggen. 2 portioner400g torsk1 fiskbuljongtärning5 dl vatten2 hårdkokta ägg1,5 msk vetemjöl3 dl standardmjölksalt o pepparpersiljaTorsken ska vara helt nykokt så förbered det andra först. 400g torsk
1 Spara
Torsk på spån

Torsk på spån

Jag skulle göra torsk med äggsås häromdagen, jag kan verkligen ha cravings efter det emellanåt. / 300-400g torsk, sej eller liknande vit fisk / ett knippe dill / 2 kokta stora ägg / en näve små tomater / 2 dl grädde / salt&peppar / ett knippe grön sparris /Koka äggen medelhårda, det är trevligt om de är lite krämiga (jag rekommenderar 5 minuter från första bubblan). Läs även andra bloggares åsikter om Dum som ett spån, Dill, Vardagsmat, Torsk, Mums, Nöden är uppfinningarnas moder, / 2 kokta stora ägg
0 Spara
Äggsås

Äggsås

Hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt mjölet. Slå på grädde, vin och fond. Låt koka ihop. Tillsätt hackat ägg och smaka av med salt
Sökförslag och sidor