Torsk med äggsås - en snabblagad rätt som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen. Det här är klassisk husmanskost när den är som allra godast. Laga fisken till perfektion, så att den blir riktigt mjäll och saftig, och servera med en underbart krämig äggsås. Torsk med äggsås och en gnutta dill - hur gott som helst! Tillsammans med en stor skål nykokt potatis blir det garanterat högsta poäng från alla vid bordet.
För att få torsk som är sådär perfekt tillagad är ett tips att laga den i ugnen. Stektermometern är nämligen din bästa vän för att lyckas med fisk. Genom att använda en termometer vet du precis när fisken är perfekt tillagad. Bästa sättet att undvika torr och tråkig fisk med andra ord. Innertemperaturen på torsk ska vara 56 grader. Rimma gärna fisken innan för ett fastare kött med len sälta. Strö salt och en gnutta socker runt om fisken och låt den stå i rumstemperatur i en halvtimme innan du ställer den i ugnen.
“Om du steker torsken, stek i rikligt med smör som först får brynas tills den luktar karamell, sen ner med torsken på hög värme och vänd ej tills den fått färg.”
Toppkommentarer i torsk med äggsås
“Om du steker torsken, stek i rikligt med smör som först får brynas tills den luktar karamell, sen ner med torsken på hög värme och vänd ej tills den fått färg.”
Visa alla 2 kommentarer