Till detta hade vi kokt nypotatis, coleslaw, bearnaisesås och denna syltade löken. Testade att göra det själv för första gången igår när vi grillade långkokt högrev som man sedan skar upp i bitar, penslade med bbq-sås och grillade
) toppade med sylt och grädde efter soppan men det behövs egentligen inte. Vill ni ha tips på en enkel men fantastiskt god soppa som går galet snabbt att laga till vill jag rekommendera spenatsoppa med kokt ägg
I kyla står sylten sig 1-2 månader. Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker
Servera med kokt potatis och råröda lingon. Vispa i soja och sylt/gelé. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken
Ibland hade hon bakat kanelbullar, kokt sagosoppa med torkad frukt eller gjort scones. Får jag själv bestämma avnjuter jag dem helst med vispad grädde och sylt
Stekt sparris smakade utmärkt till detta och kokt potatis för den som vill ha det. Jag hatar tomaten och fisken och spenaten och plättarna med lingonsylt
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk
I min värld hör saften sommaren till, ingen sommar utan hemkokt saft. Det är supergott att göra sylt av dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Vi serverade den delikata fisken med kokt färskpotatis och lite rivna morötter. Pocherad lättrimmad torsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
-) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå