Kokt svartvinbärssaft recept

Rårörd svartvinbärssaft

Rårörd svartvinbärssaft

2 ½ l kokt avsvalnat vatten. Rensa och skölj bären. Mal eller stöt dem med en potatisstöt. Lägg i ett lämpligt kärl och och slå på vattnet som blandats med citronsyran och rör om
Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

1 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Det här ett recept från en V V bok får 1992, wow…den har alltså 20-års jubileum Jag har gjort den så många gånger att jag faktiskt tappat räkningen
Portergryta

Portergryta

Servera med kokt potatis och gelé. ca 1 dl svartvinbärssaft. En klassisk och supergod helgmiddag är detta
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Servera ihop med pressad gurka och kokt potatis eller varför inte pressad kokt potatis. 1 dl svartvinbärssaft
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. 1 dl svartvinbärssaft. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om. Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Servera med kokt potatis eller potatismos. Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt
Supergoda revbensspjäll!

Supergoda revbensspjäll!

Igår serverade jag revbensspjällen med kokt potatis och en klassisk ugnsomelett med champinjonstuvning
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad. kokt ris. 5 dl svartvinbärssaft. Skär köttet i tärningar
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen runt om. Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Höstgryta

Höstgryta

Om du hellre vill servera gryta med bara klyftpotatis, kokt potatis, eller ris så skär ner två morötter och ha dem i grytan i stället
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen runt om. Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Till detta blev det kokt delikatesspotatis och kokt broccoli. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader
Portergryta

Portergryta

­Servera med kokt potatis. kokt potatis. 1 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. Så här gör du Putsa och skär köttet i kuber, cirka 3 × 3 × 3 centimeter
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. 1 dl svartvinbärssaft. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon

Servera med kokt potatis. Kokt potatis till servering. 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad. 480 g fryst renskav, 2 paket smör, att steka i 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl vatten el mjölk 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad 2 msk oxfond, koncentrerad 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk majsstärkelse, eventuellt 1,5 dl lingon 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad Kokt potatis till servering
Porterstek/bryggarstek

Porterstek/bryggarstek

Skiva upp köttet och servera med ugnsstekta potatishalvor eller vanlig kokt potatis, kokta grönsaker och något trevligt tillbehör som gèle, pressgurka eller chutney
Porterstek med den goda såsen

Porterstek med den goda såsen

Servera köttet i skivor med såsen, kokt potatis och gröna bönor, sockerärter eller önskade grönsaker