Så himla gott direkt på mackan eller till kokt ägg. Stekt sill och potatismos. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Vi käkade "sillen" med kokt färskpotatis och lite förvälld, färsk, sparris. Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås
Kokt potatis. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd. Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg
200 g mästarmatjes, mild matjesill. 150 g kokt potatis. 1 löskokt ägg. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör
Inte lönt annars tycker jag, då kan man lika gärna äta vanlig kokt potatis. Men igår var det ju fredag iallafall, och stekt sill med potatismos är riktigt gott
Servera med nykokt potatis. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Jo, men som köttbullar, prinskorv, julskinkan, inlagd sill, lite olika korvar, kål osv. Helt vanliga kokta ägg går verkligen inte av för hackor, eller vad säger ni