Kokt rimmad oxbringa recept

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. 4 portioner800 g rimmadoxbringa (jag tog 1600 g)1 morot (2 st)1 lök (2 st)Ca 1 1/2 liter vatten (3 liter)6 vitpepparkorn (12 st)3 lagerblad (6 st)(Du kan lika gärna halvera mängden nedan)Krossade rotfrukter. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. 800 g rimmadoxbringa (jag tog 1600 g)
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Servera oxbringan med kokt potatis eller med rotfrukterna samt pepparrotssåsen. skiva oxbringan tunt och lägg upp på fat
Kokt oxbringa med granny smith-velouté

Kokt oxbringa med granny smith-velouté

Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. 800 g rimmadoxbringa. 800 g rimmadoxbringa 1 st morot 1 st lök 1,5 l vatten 6 st vitpepparkorn 3 st lagerblad

Åt Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Servera i så fall kött och sås med vanlig kokt potatis, själv gillar jag pressad eller nypotatis. Rimmadoxbringa med pepparrotssås är ju gott som fan
Rimmad oxbringa med stuvade grönsaker

Rimmad oxbringa med stuvade grönsaker

Servera med de stuvade grönsakerna och kokt potatis. Helt ärligt så är det första gången nånsin som jag ens köpt rimmadoxbringa, har aldrig ens noterat att det finns förut
Lapskojs

Lapskojs

4 portioner480 g rimmadkoktoxbringa i bitar2 gula lökar60 g smör, brynt800 g fast potatis, skrubbad5 dl oxbuljong1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparFräs löken mjuk i det brynta smöret i en stor kastrull. 480 g rimmadkoktoxbringa i bitar
Salta biten

Salta biten

Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker. Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en stekgaffel kan känna att köttet är färdigkokt. 1½ kg rimmadoxbringa
Köttorgie med tryck

Köttorgie med tryck

Tryckkoktoxbringa med rotsaker och pepparrot. Efter koktidens slut väntar man några minuter tills trycket i grytan har minskat
Corned beef och Pastrami

Corned beef och Pastrami

Corned beef är just bara en koktrimmadoxbringa. Det enda som skiljer den från en svensk koktoxbringa är kryddningen