Kokt marulk recept

Lubb och färskpotatis

Lubb och färskpotatis

Påsen med fredagsgodis från Göta fisk blev lubb kokt i ugn, färskpotatis, sparris och skirat smör. Den där lubben var en ny bekant, som en blandning mellan torsk och marulk
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Till detta krossad potatis, kokt potatis som jag pressar med handen så den blir platt, grillar den hårt så den får yta och blir stel, sedan på med en klick av röran som jag gör på parmesan, smör, vitlök och chili

Marulk som vid medelhavet

Servera kokt pressad potatis bredvid i särskild skål till. Låt allt sjuda under lock tills fisken är genomkokt och musslorna öppnat sig, ca 10 minuter. 4 bitar marulk à 150 g

Fiskgryta med saffran

Servera med kokt potatis eller ris. Vill man lyxa till det lite kan man givetvis använda finare vit fisk som Hälleflundra eller Marulk och toppa med även färska blåmusslor

Frantzen/Lindberg

Gädda(mälaren) med kungskrabba kokt i öl & dill. Grillad marulk med sås på levern & bottensats på raps
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

I begreppet färsk fisk ligger det inte nödvändigtvis att fisken måste direkt från havet rätt upp i en stekpanna, några fiskarter har gott av att få mogna en liten stund fören de bearbetas, Marulk, eller även kallad havets innerfilé, är en sådan fisk, den kan fort bli både seg och smaklös om den inte får vila och "mogna" i ett par dagar

Grillad ful fisk med vinägrett

 Lägg de färdiggrillade fiskfiléerna på ett serveringsfat eller på tallrikar, ringla över generöst med vinägrett och servera resten av vinägretten som tillbehör tillsammans med nypressad kokt potatis och en grillad tomat

Grillad marulk med kräftsås

Ev kokt smörsvängd persiljepotatis. 4 skivor marulk. 1 kg kokta kräftor. Tina kräftorna i kallt vatten. Spola av dem hastigt och låt rinna av väl

Halstrad marulk med basilikasås

600 g marulk fördelat på 4 eller 8 bitar. Börja med såsen. Lägg alla ingredienser utom grädde, mjöl och basilika i en kastrull och koka ihop tills drygt hälften av vätskan återstår

Limemarinerad marulk

Servera med grillad squash, tomatsåsen och kokt ris. 500 g marulksfilé. 1. Blanda ihop limesaft, limeskal och olivolja

Soppa - Bouillabaisse

lätt kokt. fjärsing, knorrhane, marulk, havsål, bläckfisk. 1 kokt (i soppan) potatis. Fisk och skaldjur som kan användas

River Café Cookbook – The Italian Kitchen 7

Ugnsstekt havsabborre (seabass) Fisk kokt i sin egen saft. ugnsstekt havsabborre, spaghetti med krabba, bläckfisk, marulksfiléer med salsa verde, Salt torsk med kronärtskockor och Karl Johan svamp