Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Servera med kokt potatis. kokt potatis. Till servering nymald kryddpeppar kokt potatis. Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnad lutfisk. 1 kg urvattnad lutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
Lutfisk på klassiskt vis, med kokt potatis, ärter och vit sås… Mums. Servera med kokt potatis, gröna ärter och vit sås – som faktiskt också finns färdig numera, bara att blanda med mjölk och låta sjuda några minuter på spisen
Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Stek lättrimmat sidfläsk precis innan servering och bjud till lutfisken, liksom skirat smör, grovkrossad vitpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och nykokt potatis
Servera fisken med sås, kokt potatis, gröna ärtor och gärna mycket flingsalt & peppar. Lutfisk är och förblir en märklig rätt, dels att man kom på att använda sig av lut och sen konsistensen
Kokt potatis. Lutfisk. Ångkokt broccoli. Lutfisksås. Jag har som sagt inte ätit lutfisk tidigare och har därför svårt att avgöra om detta är bra eller inte
Servera med kokt potatis, sås, gröna ärtor och krydda med salt och rikligt med kryddpeppar. Gör detta ÄVEN om det står på förpackningen att lutfisken är färdigurvattnad
Så här kan det bli om man vill göra tapas av heliga lutfisken. Jag använde Lutfisk som mikras. Gott med granatäpplekärnor till och kanske lite lutfisksås (finns färdig på burk) eller någon youghurtbaserad sås
Stek lättrimmat sidfläsk precis innan servering och bjud till lutfisken, liksom skirat smör, grovkrossad vitpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och nykokt potatis