Jag kollade efter recept på nätet och i kokböcker och blev lite förvånad över att många recept innehöll kokt potatis och även lök, så minns jag inte min uppväxts laxpudding
Ta ut laxpuddingen ur ugnen och lägg på dillvipporna. 800 g fast potatis, kokt och kall. 200 g sockerärtor, kokta. 1 stor purjolök 1 rejäl bunte dill 800 g fast potatis, kokt och kall 400 g gravad lax 200 g färsk spenat 4 ägg 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt och nymald vitpeppar smör. Till servering 150 g smör, brynt 200 g sockerärtor, kokta citronklyftor
4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
kokt potatis. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor. Laxpudding med brynt smör och sockerärter Sätt ugnen på 200°. 4 personer Ingredienser 400 g gravad lax 600 g kokt potatis 2 gula lökar 1 msk smör 3 dl mjölk 3 ägg 1/2 dl hackad dill 1 tsk salt Tillbehör 400 g sockerärter 1 dl plockad dill 50 g smör