kokt potatis Ugn. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. 600 g laxfilé. 1kokt potatis. 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 1Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter
Servera laxen med kokt potatis och lite smörstekta sockerärtor. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. 600 g laxfilé. 300 g kokt potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 200 g små morötter 250 g färsk sparris 150 g sockerärter 100 g rädisor 300 g kokt potatis 1 citron 1 kruka färsk dill 60 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt flingsalt
600 g rökt lax. 12 kokta ägg. 1400 g kokt färskpotatis. 130 g sockerärtor. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra. Strimla sockerärtorna och sparrisen tunt i ca 2 mm strimlor
Kokt potatis. Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter. Strö över räkor och baka i 5-10 minuter tills laxen är klar. 600 g laxfilé med skinn
Vill man ha laxen till middag istället för på buffén så serveras den med fördel tillsammans med kokt potatis och förvällda gröna ärtor eller sockerärtor