Lägg ut laxen på ett ark av plastfolie. Skiva rödlöken i tunna skivor. 600 g rökt lax i skivor. 400 g kokt färskpotatis. 1 rödlök. 600 g rökt lax i skivor. 400 g kokt färskpotatis. 1 rödlök 2 msk hackad dill
Vid serveringen - börja med en bit omelett i botten och toppa sedan den med lite inkoktlax och syrad rödlök, sojabönor, rostade pumpafrön och lite färskost
fiskfond eller till att grava lax mm. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ägg, rödlök och dill, smaka av med salt och nymalen vitpeppar, fördela blandningen på matjessillen
600 g rökt lax. 12 kokta ägg. 150 g rödlök. 1400 g kokt färskpotatis. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra. Hacka dillen fint, hacka även ägget och rödlöken i 5 mm stora tärningar
Servera laxen med kokt eller pressad potatis och räkröran. Rör ner räkorna, dill och rödlöken. Stek laxen färdigt i stekpannan, salta och peppra efter behag
Inkoktlax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Hacka rödlöken och lägg i en skål. Man passar på när den som inte gillar fisk redan har ätit skräpmat, jag är även glad att mannen är borta för han gillar inte rökt lax
Men kom ihåg den här laxen är ”snällkokt” i olja – den blir inte knaprig som när man friterar. Jämför pommes frites med vanlig kokt potatis, så förstår du
Skär laxen i fyrabitar och lägg i en smord ugnssäker form. Bred på laxen. Krydda med salt, peppar och sweet chilisås- Servera laxen med couscous och sallad