Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta
Servera lax och sås med t ex quinoa, ångkokta grönsaker och spenat, eller de tillbehör du föredrar. Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccoli och majs
Allt lax är god men ur näringssynpunkt är koktlax är bäst. Visst lax är god och mycket nyttig. Genom att käka lax och andra feta fiskar som ål eller makrill för man hjärna, kärlen och synen att fungera mycket bättre
Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger. 600 g rökt lax. 12 kokta ägg. 1400 g kokt färskpotatis. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
potatis, kokt. olivolja. Lägg på lax och grönsaker som behöver kortare tillagningstid, t ex lök. Grädda tills laxen är just färdig men ännu har en kärna
Servera med kokt potatis och haricots verts (kokade nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten). Blanda ihop philadelphiaosten med de hackade tomaterna och olivoljan
Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis. Ringla olivolja i en ugnssäker form och strö flingsalt över bottnen