Inledningen blir en lax med mango och limeyoghurt. Istället grillar jag min lax indirekt under lock, med briketter nedan, men vid sidan av själva laxfilén
La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen. I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa
En chardonnay med fruktig smak, fatkaraktär, inslag av smör, mango, ananas och vanilj. Servera laxen rumstempererad med dillmajjo, klyftpotatis och kokt sparris
Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. I denna mix använde jag Amaranth som jag hade färdigkokt i kylskåpet men det går precis lika bra med kokt quinoa, eller helt enkelt inget frö alls men det gav en fin konsistens
Servera med nystekt fisk, kokt potatis och grönsaker. Gjorde typ så som vi brukar göra med lax. Currydoftande fläskytterfilé med mango (Linas matkasse)
Pressa den kokta potatisen i potatispress. Laxfyllda kroppkakor med smörsås. Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja
Smakrikt och vågat är familjens utlåtande över kalkongrytan som vi serverade med kokt basmatiris. Lax med mango och limeyoghurt – en vecka med matkasse