Servera med kokt ris. Häll på kokosmjölken och resten av kryddorna, fisksåsen och sesamoljan. Använd en wokpanna eller stek laxen i stekpanna och låt allt koka ihop i en större gryta
Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljongtärning i en kastrull. Ingredienser för 4 personer400 gram laxfilé i fyrkanter2 dl mager kokosmjölk2 msk sweet chilisås0. 5 fiskbuljongtärning800 gram kokt kall potatis1 msk matolja1 msk sesamfrönsaltsvartpepparGör så härDela laxen i lagom fyrkanter. Lägg i laxen och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. 400 gram laxfilé i fyrkanter. 800 gram kokt kall potatis
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 400 g kokosmjölk. 4 port röd quinoa, kokt. Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweet chilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Servering4 port röd quinoa, kokt
Kokt ägg. När allt annat börjar bli klart så lägg bara i laxen i kokosmjölken. Laxen. Rör ner kokosmjölken och saffranet i en panna, koka upp sakta och rör ner den hackade chilin samt såsen
Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. I denna mix använde jag Amaranth som jag hade färdigkokt i kylskåpet men det går precis lika bra med kokt quinoa, eller helt enkelt inget frö alls men det gav en fin konsistens
Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. Stek under tiden svartkål i kokosolja, när den fått färg häll över kokosmjölken och havssalt och låt det koka ihop
Lax i ugn med kokt blomkål. Biffar med kokt broccoli och grönsallad. Jag lägger bara fryst lax och frysta ärtor i en ugnsform och häller på grädde/havregrädde/kokosmjölk som jag kryddat med örter
Blomkål är definitivt en av mina favoritgrönsaker och ni har kanske sett att jag använt den i flera recept på bloggen, exempelvis Blomkålsris med kyckling & rostade nötter, Sushirullar med blomkålsris och Lax & blomkålsmos
Jag valde kyckling till men lax eller annan fisk passar säkert lika bra. Jag hade vanlig kokosmjölk hemma men det går lika bra med lätt kokosmjölk, även om jag inte tycker man ska vara rädd för att använda riktig kokosmjölk, vilken har flera positiva hälsoeffekter
Servera med kokt ris. Häll hälften av matoljan på ett ugnssäkert fat och lägg i laxen, strö över salt. Kokosmjölk använder man i både kött- och fisksåser i Tanzania, där receptet kommer ifrån
Bjud kokt ris till. Tillsätt kokosmjölk, riven ingefära, finrivet skal och saft av lime samt fisksås. Bryn laxstrimlorna hastigt på hög värme i lite matolja
Servera fiskgrytan med kokt thairis. Blanda i kokosmjölk, mjölk, fiskbuljong, limeblad. Skär laxen i kuber ca 2x2 cm och plattfisken i 3x3 cm bitar. 250 gram lax. 1 burk kokosmjölk. 4 port kokt Jasminris (thairis)