La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen. I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa
Ugnsrostade rotgrönsaker kryddade med salt, citronpeppar och lite ingefära. KoktLax. När jag står i affären och tittar ner i frysdisken på de portionsförpackade laxbitarna tänker jag, men ska jag behöva köpa 4 st för 89 kr när jag bara vill ha en, så beslutet var inte svårt. Fiskbilen står utaför affären så ett litet stopp och med mig hem fick jag en bit färsk laxbit för 30 kr
Inledningen blir en lax med mango och limeyoghurt. Istället grillar jag min lax indirekt under lock, med briketter nedan, men vid sidan av själva laxfilén
Servera med wokade grönsaker och kokt ris. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda salta och kryda med, ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök
Servera fisken med parmesansås, sallad, kokt färskpotatis och ev rödbetor. Testade förra veckan på att grilla lax som fått ligga i en japanskt inspirerad marinad, som jag hittat receptet på från Matklubben och det blev vansinnigt gott
Servera gärna med broccoli eller annan grönsak och kokt ris. Nedan följer såväl min japanska väninnas “korrekta” recept sänt från Tokyo samt min mindre söta version som också innehåller ingefära
Här har jag serverat såsen till ugnsbakad lax med quinoa och kokt broccoli samt primörmorötter – men du kan variera tillbehören efter tycke, tillgång och smak