Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden. Lax. Hollandaisesås. Lägg ner fisken hel, helst på ett galler i en fiskgryta, så är det lättare att ta upp den då den är kokt
Servera laxen med kokt potatis, ärter, citron. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Hollandaisesås. Pensla laxen med olja och krydda med krossad rosépeppar och salt
Servera med kokt potatis, grönsaker och en god sås, kanske en hemmagjord hollandaisesås. 5 portionsbitar laxfilé1 liter vatten2 tsk salt2 msk limejuice1 dillstjälkKoka upp vattnet med salt, limejuice och dillen. Lägg i laxfilébitarna och låt dem sjuda sakta under 2 min. 5 portionsbitar laxfilé
Servera gärna kokta grönsaker till t. Ta ut laxen ur ugnen och servera med potatis/ris och sås. Gör iordning färdig pås-hollandaisesås, tillsätt lite pressad citron i såsen
Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Servera med kokt ägg, eller på en silltallrik. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Servera fisken varm med nykokt potatis, hollandaisesås och gärna också en sallad. INKOKTREGNBÅGSLAX. Eller låt fisken kallna och servera den med majonnäs- eller gräddfilssås med senap och örtkryddor och kokt potatis
Efter allehanda kött och äggrätter behöver nog magen få en något mer lättarbetad lunch, alltså blir det inkoktlaxfilé i portionsvariant, kokt potatis, hemgjord hollandaisesås och så grönsaker förstås