ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
600 g rökt lax. 12 kokta ägg. 1400 g koktfärskpotatis. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g koktfärskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
La koktfärskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen. I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa
Servera med kokt potatis och hovmästarsåsen. Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det. 16 färskpotatisar eller delikatesspotatis. 500 gram gravad lax
Servera fisken med parmesansås, sallad, koktfärskpotatis och ev rödbetor. Testade förra veckan på att grilla lax som fått ligga i en japanskt inspirerad marinad, som jag hittat receptet på från Matklubben och det blev vansinnigt gott