Inkoktlax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Servera till laxen tillsammans med smörfräst grönkål och kokt potatis. Blanda nötter, margarin, sweet chilisås, limeskal och pressad vitlök, och bred över laxbitarna
Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljongtärning i en kastrull. Ingredienser för 4 personer400 gram laxfilé i fyrkanter2 dl mager kokosmjölk2 msk sweet chilisås0. 5 fiskbuljongtärning800 gram kokt kall potatis1 msk matolja1 msk sesamfrönsaltsvartpepparGör så härDela laxen i lagom fyrkanter. Lägg i laxen och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. 400 gram laxfilé i fyrkanter. 800 gram kokt kall potatis
Servera med kokt broccoli och sallad. Blanda ihop osten med sweet chilisås och ötrkryddor. Jag tycker lax och pasta är en god smakkombination och perfekt eftersom det kräver kort tilllagningstid
Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. 12–3 msk chilisås av ketchuptyp. 14 portioner kokt couscous och/eller grönsalladRub. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten. 1Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
Servera med kokt ägg, eller på en silltallrik. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Skär den kokta, kalla potatisen i tärningar. Gurkskivor med laxröra. Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar samt pepparrot