Kokt potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Vi hade också kokt nypotatis till. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I min butik här i närheten kan man köpa Åke Ps produkter och jag hade alltså färdigmarinerat lamm att grilla hemma
Servera med kokt potatis. Plocka sedan över lammköttet och grönsakerna i såskastrullen och låt stå på svag värme i 5 minuter. 2 kg lammbringa, bog eller rygg. 6 dl buljong från lammkok
Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept i repris här. KOKTLAMM I SÖTSUR DILLSÅSLammkött efter tillgångSaltVitpeppar, 10 kornGul lök, små2 morötterSås. Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter
kokt potatis eller andra kokta grönsaker + aioli. Se tidigare recept på Lammgryta med sötpotatis och kikärtor här… och på lammragú med glutenfri fullkornspasta här…