I min värld hör saften sommaren till, ingen sommar utan hemkokt saft. Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Strö över citronsyran och slå sedan över det uppkokta vattnet. ), njuta av jordgubbar med mjölk, äta krusbär och vinbär direkt från buskarna, mammas rabarberkräm och i väntan på denna sockerdoppade rabarber
Jag har mest fått hålla mig till kokt fisk och soppor. Egentligen hade jag tänkt göra bara krusbärskräm, men råkade ha i lite för mycket vatten, så jag adderade raskt några äpplen också
Ett pocherat (godast) och ett kokt och halverat (vackrast för då ser du den turkosa insidan). Det finns aningen krusbär & svartvinbärsarom så en kraftig Sauvignon Blanc från exempelvis Nya Zealand är det närmaste du kan komma
Laxfärsbiffar1 kg laxkött,, malet eller skuret i bitar5 st ägg2 dl vispgrädde1 msk potatispuré, (mosad kokt potatis)1 tsk cayennepeppar2 msk hackad dillsalt och nymalen vitpepparsmör till stekningLägg alla ingredienser inklusive salt och peppar i en matberedare och kör till en fin färs med bra konsistens. Vinerna vi drack till var sydafrikanska Zonnebloem Sauvignon blanc 2011, nr 2020, 72 kr, som hade den typiska friska och lättgillade sauvignonkaraktären av krusbär och nässlor, ochösterrikiska Leth Grüner Veltliner 2010, nr 4200, 75 kr, med toner av päron, citrus och en lite lätt kryddighet