Kokt kalkonfile recept

Kalkonfilé med gräslök och ingefära

Kalkonfilé med gräslök och ingefära

Servera med kokt ris och grönsaker. Mmmm, det här är så smarrigt. Kalkonfilé i en gräddig sås, med krispig rostad ingefära och finklippt gräslök
Kalkonfilé under krämigt örttäcke

Kalkonfilé under krämigt örttäcke

Servera med kokt potatis. Sjud kalkonfilén under lock i en kastrull med vatten och fond tills kycklingen är genomkokt, ca 20 minuter
Kalkonfilé med julfyllning

Kalkonfilé med julfyllning

Servera kalkonen i skivor med potatiskaka, kokt brysselkål och stekta äppelklyftor. Skär en längsgående ficka i filéerna
FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

Servera med kokt ris eller nudlar och grönsaker. I bland får jag kraftig idétorka när det gäller matval, framför allt när det är stressiga dagar
Kalkongryta – en vecka med matkasse

Kalkongryta – en vecka med matkasse

Smakrikt och vågat är familjens utlåtande över kalkongrytan som vi serverade med kokt basmatiris. När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Grekisk gyros med Metaxasås

Grekisk gyros med Metaxasås

Servera med kokt ris och en f'ärsk grönsallad. Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda)
Kalkongratäng med basilika

Kalkongratäng med basilika

Servera med kokt potatis och en sallad. kokt potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kalkonköttet i skivor
Tandoorikyckling

Tandoorikyckling

Servera tillsammans med kokt ris, krispiga grönsaker och gärna lite naturell yoghurt att ringla över
Festlig och snabblagad kalkonschnitzel

Festlig och snabblagad kalkonschnitzel

Eller kokt potatis och haricots verts. Ruccola eller andra blad är gott till. Lägg till något rött också, för färgens skull, tomater eller rädisor
Kalkonfilé med mammas underbara sås

Kalkonfilé med mammas underbara sås

Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé. Kalkonfilé känns som ett lite lyxigare alternativ till kyckling och passar perfekt till en helgmiddag
Kalkonfilé på mitt vis

Kalkonfilé på mitt vis

Självklart är det väldigt gott och traditionellt med kokt potatis till. När det är dags att steka stor hel kalkon krävs ett mindre fotbillslag att utfodra
Kalkonbröst med hel bovete

Kalkonbröst med hel bovete

Något nytt som jag testat är att använda kokt hel bovete istället för ris, pasta, potatis etc. Man kokar den i kycklingfond och vitvinsvinäger och det blir verkligen jättegott