Kokt julskinka vitlök recept

Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

kokt helgskinka i strimlor. Ett gott recept när man har helgskinka eller julskinka över. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg några minuter
Ett mer hälsosamt och klimatsmart julbord

Ett mer hälsosamt och klimatsmart julbord

Det är Klassiskt griljerad julskinka av kalkon, Kycklingbullar med smak av jul, Lätt kycklingpaté, Kycklingprinskorv, Julkryddade kycklingben, Mormor Marias hembakta tunnbröd, Hemgjord rödbetssallad, Hemgjort äppelmos, Rödkålssallad gjord med Crock-Pot och kokt Ope-potatis
Nygammal griljerad skinka

Nygammal griljerad skinka

Pressa i vitlöken och blanda väl. 2-3 kg kokt skinka. 3 klyftor vitlök. Sätt ugnen på 200 grader. Ta av nät och svål från skinkan
Vardagsmat x 3

Vardagsmat x 3

Kokt lax med kokt potatis och gröna ärtor. Servera med kokt potatis, skirat mjölkfritt margarin och gröna ärtor
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. Skala och pressa vitlöksklyftan. Lägg örter och vitlök i en hög skål eller kanna
Langos, en ungersk specialitet.

Langos, en ungersk specialitet.

Riv den kokta potatisen fint. Mmm det är så gott att jag vill ha en idag med men idag ska det bli pasta carbonara med julskinka i så det får bli en annan dag

Tio goda recept på resterna från julmaten

Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Ingredienser12 skivor julskinka3 msk sherry3 dl grädde4 msk ketchupCurry, ca 2 tskRis, parboiled eller råris (går också bra med cous cous)Gör så här. 200 gram nötköttfärs200 gram julkorv1 röd lök2 vitlöksklyftor1 morot1 burk hela tomater eller 4 färska tomater2 msk tomatpuré1 persiljekvisttimjan1 klick smör och 1 msk olivoljaörtsalt och svartpepparSpaghettiGör så här. * Hacka och fräs löken, 1 vitlöksklyfta och moroten i olivoljan till det är mjukt* Lägg i smör, värm upp och fräs köttfärs och hacka sönder, fräs tills den fått yta* Fräs julkorven i en annan gryta så den får lite stekyta* Häll i detta och tomatburken, alt hackade tomater, persiljekvist samt tomatpurén* Låt puttra minst en halvtimme på låg värme* Krydda med timjan, pressad vitlök, örtsalt och svartpepparServera med spaghetti och parmesan. Ingredienser4 pers* Ca 300 gram kallrökt lax* En röd paprika, skuren i små tärningar* En burk hela tomater (eller färdig tomatsås)* Saften från en halv citron* 1/2 dl vitvin* En halv kruka persilja* En vitlöksklyftaGör så här. * Sätt pastan på kokning* Fräs laxen och paprika i olivolja en kort stund* Häll på vin och tomater, låt koka på medelvarmt i 10 min* Sista minuten, pressa i vitlök* Färdigt, klipp över persilja och häll i citron* Gott med parmesan över tycker jag. Ingredienser 4 pers400 gram lövbiff1 lök4 dl rödkål2 msk soja2 msk sherry2 msk honung1 chili1 vitlökcashewnöttersolrosoljaGör så här. * Skär lövbiff i tunna strimlor* Skär lök, chili och vitlök i smala strimlor* Hetta upp en wokpanna, häll i oljan* När väldigt hett, häll i lövbiff och woka tills köttet har en stekyta* Häll därefter i chili, lök och vitlök, woka en stund till* Sist i med rödkålen och låt den få stekyta* Smaka av med sherry, honung och soja (smaka av och anpassa smaken)* Salta och peppra, servera med ris7. Ingredienser, 4 persca 20 köttbullar1 burk hela tomater eller färska tomater, ca 6 st1 msk tomatpuré1 lök1 vitlöksklyfta1 chili (för vuxna)1 dl vinpersilja, basilika, timjan, oregano, mejram, riven muskotnöt och svartpepparOlivolja och smör1 msk sockerGör så här. * Pudra över 1 msk vetemjöl och en rejäl klick tomatpuré, pressa tre vitlöksklyftor i och rör om, låt gotta in sig. 3 dl färsk rödkål, strimlad1 påse ruccola2 skivor vörtbrödÖrtsalt, persilliade (fransk krydda, alternativet är finhackad persilja och en vitlöksklyfta)Svartpeppar2 msk smörOlivoljaVäl lagrad balsamicoHyvlad parmesanGör så här. 2 vitlöksklyftor. 1 vitlökcashewnöttersolrosolja. 1 vitlöksklyfta
Lasagne delizie

Lasagne delizie

Efter gårdagens julfest fick vi med oss ett kilo julskinka hem. 1 vitlöksklyfta. 400 g skinka, kokt. Salta och stek squash, pressad vitlök, och purjolök i olja 5-6 min under omrörning i en stekpanna. 1 vitlöksklyfta
Julskinkmacka med rödbetstzatziki

Julskinkmacka med rödbetstzatziki

NyhlénsHugosons har i år förpackningar med färdigskivad koktjulskinka. Rödbetstzatzikin till julskinka vill man inte ska ha lika tydlig vitlöksmak som vanlig tzatziki, den ska mer anas
Ibland kommer tomten tidigt

Ibland kommer tomten tidigt

Sen va det även Julmust, pepparkakor, koktjulskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha
2014 - Nytt År!

2014 - Nytt År!

korv med grönsaker i pasta sås med vitlök som serveras med kokt pasta. krossade vitlöken. korv med grönsaker i pasta sås med vitlök som serveras med kokt pasta
Godare än julmat

Godare än julmat

Har man laxrester hemma, från julbordet eller i alla fall, är det alltid lika gott att äta den med kokt potatis och någon sås

Gratäng med julskinka och brysselkål

500 g brysselkål (kokt eller rå) 5 dl grönsaksbuljong cirka 250 g julskinka 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1/2 tsk paprikapulver 1 krossad vitlöksklyfta riven muskot salt nymalen svartpeppar 2 tsk dijonsenap 1 citron 1 1/2 dl riven ost, t ex julost 2 msk ströbröd Hoppa över kokning om brysselkålen redan är kokt. Tillsätt paprikapulver, vitlök, muskot, salt, peppar, senap och rivet skal från citronen samt 1 tsk saft. 250 g julskinka. 1 krossad vitlöksklyfta riven

Tio recept på resterna från julmaten - allt från drömskinka till lövbiffswok med rödkål

Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Ingredienser12 skivor julskinka3 msk sherry3 dl grädde4 msk ketchupCurry, ca 2 tskRis, parboiled eller råris (går också bra med cous cous)Gör så här. 200 gram nötköttfärs200 gram julkorv1 röd lök2 vitlöksklyftor1 morot1 burk hela tomater eller 4 färska tomater2 msk tomatpuré1 persiljekvisttimjan1 klick smör och 1 msk olivoljaörtsalt och svartpepparSpaghettiGör så här. * Hacka och fräs löken, 1 vitlöksklyfta och moroten i olivoljan till det är mjukt* Lägg i smör, värm upp och fräs köttfärs och hacka sönder, fräs tills den fått yta* Fräs julkorven i en annan gryta så den får lite stekyta* Häll i detta och tomatburken, alt hackade tomater, persiljekvist samt tomatpurén* Låt puttra minst en halvtimme på låg värme* Krydda med timjan, pressad vitlök, örtsalt och svartpepparServera med spaghetti och parmesan. Ingredienser4 pers* Ca 300 gram kallrökt lax* En röd paprika, skuren i små tärningar* En burk hela tomater (eller färdig tomatsås)* Saften från en halv citron* 1/2 dl vitvin* En halv kruka persilja* En vitlöksklyftaGör så här. * Sätt pastan på kokning* Fräs laxen och paprika i olivolja en kort stund* Häll på vin och tomater, låt koka på medelvarmt i 10 min* Sista minuten, pressa i vitlök* Färdigt, klipp över persilja och häll i citron* Gott med parmesan över tycker jag. Ingredienser 4 pers400 gram lövbiff1 lök4 dl rödkål2 msk soja2 msk sherry2 msk honung1 chili1 vitlökcashewnöttersolrosoljaGör så här. * Skär lövbiff i tunna strimlor* Skär lök, chili och vitlök i smala strimlor* Hetta upp en wokpanna, häll i oljan* När väldigt hett, häll i lövbiff och woka tills köttet har en stekyta* Häll därefter i chili, lök och vitlök, woka en stund till* Sist i med rödkålen och låt den få stekyta* Smaka av med sherry, honung och soja (smaka av och anpassa smaken)* Salta och peppra, servera med ris7. Ingredienser, 4 persca 20 köttbullar1 burk hela tomater eller färska tomater, ca 6 st1 msk tomatpuré1 lök1 vitlöksklyfta1 chili (för vuxna)1 dl vinpersilja, basilika, timjan, oregano, mejram, riven muskotnöt och svartpepparOlivolja och smör1 msk sockerGör så här. * Pudra över 1 msk vetemjöl och en rejäl klick tomatpuré, pressa tre vitlöksklyftor i och rör om, låt gotta in sig. 3 dl färsk rödkål, strimlad1 påse ruccola2 skivor vörtbrödÖrtsalt, persilliade (fransk krydda, alternativet är finhackad persilja och en vitlöksklyfta)Svartpeppar2 msk smörOlivoljaVäl lagrad balsamicoHyvlad parmesanGör så här. 2 vitlöksklyftor. 1 vitlökcashewnöttersolrosolja. 1 vitlöksklyfta