Kokt julskinka olivolja recept

Tomatgratinerad kassler i Crock Pot

Tomatgratinerad kassler i Crock Pot

Har du liksom jag en kokt (ej griljerad) julskinka/helgskinka kvar i kylen är denna rätt det perfekta sättet att ta vara på denna
Grönkålssallad med tahini och sesam

Grönkålssallad med tahini och sesam

4 1/2 dl tahini 1 msk japansk soja 1/2 dl vatten 1 tsk sesamolja 1 msk honung 1/2 riven vitlöksklyfta 2 tsk vinäger 2 morötter 200 g strimlad grönkål 1 msk olivolja 1 krm salt 4 dl kokt quinoa eller bulgur 200 g strimlad julskinka eller kassler 1 msk rostade, vita sesamfrön 1 dl torkade tranbär eller russin Lägg till i inköpslistan
Vardagsmat x 3

Vardagsmat x 3

Kokt lax med kokt potatis och gröna ärtor. olivolja. Servera med kokt potatis, skirat mjölkfritt margarin och gröna ärtor

Tio goda recept på resterna från julmaten

Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. * Skiva lök i ringar och skär potatis och rotselleri i tunna skivor* Varva i en gratängform med olivolja
Lasagne delizie

Lasagne delizie

Efter gårdagens julfest fick vi med oss ett kilo julskinka hem. 1 msk olivolja. 400 g skinka, kokt. 0,5 dl olivolja
Vegologiskt julmat

Vegologiskt julmat

I år serveras rödkålssallad, kokt rödkål med äpple och mor annas "julskinka"Kokt rödkål med äpple gjorde jag så här

Söndag 2/1-11

75 g fralla = 5 pp2 tsk lätta = 1 pp34 g julskinka = 1,5 pp125 g kycklingfilé = 3 pp1 tsk olivolja = 1 pp3 msk fraiche 5% = 1 pp1½ dl kokt ris = 4 ppSallad = 0 ppPaprika = 0 pp1 banan = 0 pp1 clementin = 0 pp75 g fralla = 5 pp9 g lätta = 1pp10 g kokt skinka = 0,5 pp2 dl lättfil = 1,5 pp1 banan = 1 ppHjälp mig gärna att hålla mig till det jag skall. 34 g julskinka = 1,5 pp. 1 tsk olivolja = 1 pp. 1½ dl kokt ris = 4 pp. 9 g lätta = 1pp10 g kokt skinka = 0,5 pp
Godare än julmat

Godare än julmat

Har man laxrester hemma, från julbordet eller i alla fall, är det alltid lika gott att äta den med kokt potatis och någon sås
Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Egenkokt och griljerad julskinka. Risgrynsgröt kokt på mjölk från Skålldals lilla ekomejeri i Kode. Grillad bruschetta med olivolja, flingsalt och svartpeppar

Paj med filodeg

250 g strimlad julskinka. 250 g tärnad, kokt potatis. 2 msk olivolja. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar

Persiljeskinka

Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. 600 g kokt skinka, t ex julskinka. 2 msk olivolja