Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Servera med kokt ris och sallad. Jag tycker egentligen inte om senap, har det aldrig till korv eller julskinka, men i grytor ger det sån himla god smak oftast tillsammans med just tomatpuré
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. rökt korv. rökt korv. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. 1 kg prinskorv, lite beroende på hur mkt var och en beräknas äta. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). Låt puttra under lock och omrörning och avsmakning ca 3-4 timmar så den är genom mjuk nästan överkokt. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. 1 kg prinskorv, lite beroende på hur mkt var och en beräknas äta. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka)
Dagens sena lunch var ett perfekt sätt att bli av med ytterligare lite rester - kokt potatis och prinskorv användes i en bondomelett och som tillbehör åt vi kokta rödbetor och sallad
Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Köttfärssås på julkorv och nötfärsI Italien kokar de ofta en pastasås på just salciccia som är färsk korv inte helt olik julkorv
Det brukar alltid bli julskinka, korvar, köttbullar och kokt potatis över, och förra julen hade vi även överbliven brysselkål i pytten, det blev också mycket gott
33 g julskinka = 1,5 pp. korv stroganoff = 8 pp. 1,5 dl kokt ris = 4 pp. 49 g julskinka = 2,5 pp. Så, då var den hemska men ack så härliga julen över för detta året