Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl till en jämn smet. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 15 1 kokt eller ugnsbakad skinka, avsvalnad eller kall, cirka 3 kg. 1 msk fast honung. 3 msk honung
Koktid en knapp timme per kg skinka. 4 kg julskinka. 4 msk honung. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan
Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök. 2 msk flytande honung. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök
koktjulskinka - gärna med lite av svålen kvar. Vispa ihop ägg, senap, honung och whisky. Honung. Lägg skinkan på ett ugnsfast fat och lägg några kvistar rosmarin runt om
De här småpajarna med julskinka var enkla att förbereda, fina på buffébordet och goda att äta. 200 g julskinka i strimlor (eller kokt/rökt vanlig skinka). 1 tsk flytande honung. 200 g julskinka i strimlor. 1 tsk flytande honung
1 dl honung. Spola skinkan i rinnande kallt vatten och skär ett kryss i svålen. Lägg skinkan i en rymlig gryta och stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i skinkans mitt
När jag var ung kokte alltid mamma skinkan och tog väl hand om spadet. Vårt hems julskinka brukar griljeras tidigt på vintern då det är ett riktigt gott pålägg på morgonmackan